Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

STUDIU: Scântei de Inteligență Artificială Generală: Primele experimente cu GPT-4

STUDIU realizat de:  Sébastien BubeckVarun ChandrasekaranRonen EldanJohannes GehrkeEric HorvitzEce KamarPeter LeeYin Tat LeeYuanzhi LiScott LundbergHarsha NoriHamid PalangiMarco Tulio RibeiroYi Zhang

Cercetătorii în inteligență artificială (IA) au dezvoltat și rafinat modele mari de limbaj (MLL) care prezintă capacități remarcabile într-o varietate de domenii și sarcini, punând la îndoială înțelegerea noastră despre învățare și cogniție. Ultimul model dezvoltat de OpenAI, GPT-4, a fost instruit folosind o scală fără precedent de calcul și date. În acest articol, prezentăm investigația noastră asupra unei versiuni timpurii a lui GPT-4, când acesta se afla încă în dezvoltare activă de către OpenAI. 

Considerăm că (această versiune timpurie a) GPT-4 face parte dintr-un nou grup de MLL-uri (împreună cu ChatGPT și PaLM de la Google, de exemplu) care prezintă o inteligență mai generală decât modelele anterioare de IA. Discutăm capacitatea în creștere și implicarea acestor modele. 

Demonstrăm că, în afara stăpânirii sale a limbajului, GPT-4 poate rezolva sarcini noi și dificile care acoperă matematica, programarea, viziunea, medicina, dreptul, psihologia și multe altele, fără a avea nevoie de vreo indicație specială. Mai mult, în toate aceste sarcini, performanța lui GPT-4 este aproape de nivelul uman și adesea depășește mult modelele anterioare, cum ar fi ChatGPT. 

Având în vedere amploarea și adâncimea capacităților lui GPT-4, credem că ar putea fi considerat în mod rezonabil o versiune timpurie (dar încă incompletă) a unui sistem de inteligență artificială generală (AGI). 

Leave a comment