Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

INDICELE PLĂȚILOR DIGITALE

 

INTRODUCERE

Consumatorii români pot alege dintr-o varietate de alternative de plăți digitale atunci când cumpără online și offline. Metodele electronice de plată s-au dezvoltat semnificativ
în ultimii ani și astăzi oferă o alternativă simplă și sigură plăților cu numerar. În plus, accelerarea digitalizării plăților a fost o prioritate atât pentru autoritățile de reglementare, cât și pentru industrie. În timp ce metodele alternative de plată au devenit mai răspândite în ultimii ani, numerarul joacă încă un rol foarte important în economie.

Pandemia globală din ultimii doi ani a afectat considerabil stilurile de viață și atitudinile consu- matorilor români. Această schimbare are po- tențialul de a cataliza digitalizarea plăților în România prin stimularea inovației în industrie și impulsionarea adoptării soluțiilor de plăți digitale.

În același timp, atât Uniunea Europeană, cât și autoritățile române s-au concentrat pe imple- mentarea unor politici care să permită și să promoveze utilizarea plăților fără numerar în rândul populației și al întreprinderilor. Pentru a înțelege dinamica acestei schimbări și pentru a surprinde maturitatea ecosistemului de plăți din România, Mastercard a dezvoltat o metodologie de măsurare numită Indicele Plăților Digitale.

 

Leave a comment