Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Automatizarea în serviciile financiare și viitorul muncii

25 aprilie 2023 @ 3:00 pm - 5:00 pm

Automatizarea activităților financiare se referă la utilizarea tehnologiei și a software-urilor specializate pentru a automatiza procesele financiare, cum ar fi contabilitatea, gestionarea facturilor și plăților, raportarea financiară și previziunile financiare. Cu tehnologii precum inteligența artificială, roboții și procesele automatizate, sectorul financiar a experimentat o transformare masivă în ceea ce privește modul în care își desfășoară activitatea.

În timp ce automatizarea are potențialul de a crește eficiența și productivitatea, există îngrijorări cu privire la impactul acesteia asupra locurilor de muncă și a pieței muncii în general.

Evenimentul se va concentra asupra următoarelor subiecte majore:

Creșterea eficienței în sectorul financiar prin automatizare

Unul dintre principalele avantaje ale automatizării este că poate duce la creșterea eficienței în sectorul financiar. Procesele automatizate pot fi realizate mai rapid și mai precis decât cele realizate manual, reducând astfel timpul și costurile.

Riscurile și beneficiile automatizării în sectorul financiar

Deși automatizarea poate aduce beneficii semnificative în sectorul financiar, există și riscuri. Una dintre principalele îngrijorări este legată de faptul că sistemul automatizat poate fi vulnerabil la atacurile cibernetice. Există, de asemenea, preocupări cu privire la posibilitatea unor erori în procesul automatizat, care ar putea duce la pierderi financiare.

Birocrația și blocaje legislativ

Birocrația și blocajele legislative pot fi un obstacol major în reglementarea automatizării în sectorul financiar. Deși reglementările sunt importante pentru a proteja angajații și pentru a promova o concurență echitabilă, procesul de reglementare poate fi îngreunat de proceduri birocratice și blocaje legislative.Birocrația se referă la procedurile complexe și inutile, care împiedică funcționarea eficientă a proceselor și care pot întârzia sau împiedica implementarea reglementărilor necesare. În sectorul financiar, aceste proceduri birocratice pot fi încărcate cu cerințe excesive de raportare și documentare, care pot face procesul de reglementare mai dificil și mai costisitor.

 

Pentru a depăși aceste obstacole, este important un proces clar și transparent de dezbatere asupra automatizării în sectorul financiar, care să fie adaptat la nevoile și cerințele pieței.

Details

Date:
25 aprilie 2023
Time:
3:00 pm - 5:00 pm
Event Category:
Event Tags:

Organizer

Comisia specială pentru automatizare și viitorul muncii
View Organizer Website

Venue

Camera Deputaților
Strada Izvor 2-4
București, 041037 România
+ Google Map
View Venue Website